A - Z راهنما کاشی

در این ناحیه کتیبهای دو زبانه (پهلوی و پارتی) از شاپور ساسانی قرار دارد که آسیب فراوانی دیده و موضوع آن نظیر کتیبه حاجیآباد است. اولین کتیبه سمت راست در پای ستون سمت راست ایوان سمت راست نصب شده علینقی الشریف عمل استاد باشی حجار ۱۳۳۹. فعالیت اتاق تا پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا با انتخابات هر دو سال یکبار و بعد هر چهار سال یکبار انجام میگرفت و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با استناد تلگراف اتاق مرکزی ایران از طرف استانداری گیلان سه نفر به عنوان سرپرست اتاق رشت و به نام هیئت رپیسه موقت انتخاب و اداره امور اتاق را بعهده گرفتند که این روال تا سال ۱۳۶۲ ادامه داشت و در سال ۱۳۶۲ اولین انتخابات اتاق رشت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انجام گرفت که طی آن نفر عضو انتخابی و چهار نفر انتصابی به عنوان هیئت نمایندگان برگزیده شدند. این شهر دارای موقعیت جلگهای و در فاصله ۳۰ کیلومتری جنوب باختری رشت و ۵ کیلومتری جنوب خاوری شهر فومن واقع شده که با توجه به نزدیکی کوهستانهای تالش دارای اقلیم معتدل کوهپایه ای است.

لغتنامهٔ دهخدا از قول چند منبع قدیمیتر مینویسد: شفت قصبه و مرکز دهستان شفت از دهستانهای چهارگانهٔ بخش مرکزی شهرستان فومن است. قریهای است از گیلان واقع در نه هزار گزی جنوب شرقی فومن که در آنجا ظروف مانند کاسه و حقه و مرتبان کاشی نیک سازند. تعداد زیادی از سرآبهای کرمانشاه مانند سرآبهای یاوری، روانسر، میلهسر، نوژیوران و رودخانههای راوند، رازآور، گاماسیاب، قرهسو و… یکی از پسرانش به نام امیرسهامالدین غفاری (ذکاءالدوله) چند سال وزیرمختار ایران در سوئیس بود. در سالهای ۱۳۱۷ قمری و ۱۳۲۰ قمری وزیر فوائد عامه و معادن بود. در دولت دوم مستوفی الممالک که در پنجم ربیع الثانی ۱۳۳۳ (اسفند ۱۲۹۳) به مجلس معرفی شد، وزیر تجارت و فوائد عامه بود. و زمان فرود ۵۰ ثانیه بود. به احتمال قوی مردم این منطقه در زمان ساسانیان، کریمخان زند یا صفویه به استان فارس مهاجرت کردهاند از نقاط تاریخی و گردشگری این روستا می توان به جنگلهای بلوط دشت برم،آتشکده، گورستان تاریخی و شیرهای سنگی،دست کند های سنگی برای تهیه شیره انگور ،چاه برفی و امامزاده پیر کلخنگی اشاره کرد. روزی ابوالحسن صبا به واسطهٔ دوستی با نصرالله خواجهنوری که از همکلاسیهایش در زمان تحصیل در مدرسهٔ آمریکایی تهران بود، به خانهٔ آنها رفت. و تالشی با گویش جنوبی رایج است.

معاونت برنامه ریزی استانداری خراسان جنوبی (به نقل از مرکز آمار ایران). مدیر کل هواشناسی استان کرمانشاه این وضعیت را ناشی از گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی در سطح کرهٔ زمین دانسته است. شَفت یکی از شهرهای استان گیلان از توابع بخش بخش مرکزی شهرستان شفت است. بایگانیشده از اصلی در ۱۵ دسامبر ۲۰۰۹. همشهری آنلاین، ۱۸ مهر ۱۳۸۷ بایگانیشده در ۱۸ اکتبر ۲۰۰۸ توسط Wayback Machine، بازدید: ۹ اکتبر ۲۰۰۸. دریافتشده در ۳ دسامبر ۲۰۰۸. ↑ صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز گیلان بایگانیشده در ۲۰۱۳-۱۰-۲۹ توسط Wayback Machine، بازدید: ۹ اکتبر ۲۰۰۸. ↑ «استاندار گیلان :قوانین مدیریت شهری اصلاح شود». ↑ ذکاء، زندگی و آثار صنیعالملک، ۴۷. ↑ ذکاء، زندگی و آثار صنیعالملک، ۵۰-۵۱. ذکاء، یحیی (۱۳۷۸). «ابوالحسن غفاری». ↑ ذکاء، زندگی و آثار صنیعالملک، ۵۱. ↑ ذکاء، زندگی و آثار صنیعالملک، ۴۶-۴۷. زندگی و آثار استاد ابوالحسن غفاری صنیعالملک ۱۲۲۹-۸۳ هجری قمری. دهانه ۶ بزرگترین دهانه میباشدبا توجه به اینکه در گذشته به دلیل شرایط زندگی مردم و نیاز به آب، اکثر سکونتگاهها در کنار رودخانه و چشمهها و مناطق آب خیز صورت میگرفت، احتمال وجود سکونت گاههایی همزمان با این آباره در منطقه نیز وجود دارد. از دخترانش خانم نصرتالملوک غفاری با سلطان حسین میرزا پسر محمدتقی میرزا رکنالدوله ازدواج کرد و یکی دیگر از دخترانش به نام خانم افسرالملوک عیال احمدعلی سپهر (مورخالدوله) شد.

پسر دیگرش امیرسیفالدین غفاری با سرور اقدس دختر مهدیقلیخان مجدالدوله ازدواج کرد. مهندسالممالک در جوانی برای تحصیل به فرانسه رفت و از مدرسه پلیتکنیک در پاریس با مدارج عالی فارغالتحصیل شد. پس از مدتی رئیس مجلس تحقیق وزارت عدلیه شد. مدتی به معلمی مظفرالدینمیرزا ولیعهد به تبریز رفت. محمدرضا طباطبائی در کتاب تاریخ «اولاد اطهار» مینویسد که نجفقلی خان دنبلی پس از زمستانی که آن زلزله مهیب در تبریز اتفاق افتاد، ساخت قلعه تبریز را آغاز کرد و در عرض دو سال، دیوار وسیعالفضا مشتمل بر درب و دروازه (هشت دروازه) و بروج مشیّده را به اتمام رسانید و مجموع اهالی آن شهر ویران شده را در میان آن قلعه جای و عمارت و خانه داد. منبع: غلامرضا طباطبائی مجد (زمستان ۱۳۷۴)، «جلد اول»، دائره المعارف مصور، تهران: انتشارات زرین، ص. تهران: مرکز نشر دانشگاهی سازمان میراث فرهنگی کشور. مرکز شفت، گوراب شفت خوانده میشد که در نزدیکی روستای نصیرمحله امروزی قرار داشت و آثاری از آن بهجای ماندهاست.

در اینجا بیشتر به بررسی وب سایت کاشی های سنتی ایرانی.